MESTEREK  TORNÁJA

 

DANVIZSGA – KÜZDELMI VERSENY KIÍRÁS

 

 

RENDEZŐ:  A Magyar ITF Taekwon-do Szövetség.

 

SZERVEZŐK:  Harmat László VII.Dan, Elnök,

                            Dr. Somlai János V.Dan, Elnökhelyettes,

                            Máté Zoltán V.Dan, Elnökhelyettes,

                            Fülpesi Tibor V.Dan, Szövetségi kapitány,                                  

                            Sebestyén Pál IV.Dan, Bírói bizottság elnöke,

                            Szalay Gábor IV.Dan, Főtitkár/Verseny-referens.   

 

A VERSENY HELYSZÍNE:  Szent László Gimnázium Tornacsarnoka

                                                  1102 Budapest X., Körősi Csoma út 28/32.

 

A VERSENY IDŐPONTJA:  2007. Március 10. Szombat.

                                                   Kezdés reggel 9.00 órakor.

 

VERSENY PROGRAM TERVEZET: 

 7.00-8.00 óráig egyéni nevezések és regisztráció a helyszínen.

 8.00 órától sorsolás, a hatos csoportok összeállítása és technikai értekezlet.

 9.00-13.00 óra között a csoportok körmérkőzései.

13.00-14.00 óráig ebédszünet.

14.00-17.00 óra között a csoportok körmérkőzései.

17.00-18.00 óra között a csoportgyőztesek döntői az Abszolút Bajnoki címekért.

18.00 órakor ünnepélyes eredményhirdetés.

 

A VERSENY CÉLJA:  A fekete öv-vizsgák színvonalának magas szinten tartása. Harcművészetként a küzdelmi hajlandóság és rátermettség elősegítése. Az igaz „Taekwon-do Spirit” erősítése és a versenyzés általános népszerűsítése. Tisztelgés Choi Hong Hi Alapító nagymesterünk emléke előtt halálának 5. éves évfordulóján. Tisztelgés a Magyar Taekwon-do 30 éves Jubileumi évfordulóján. 

 

KATEGÓRIÁK ÉS VERSENYSZÁM:

               Felnőtt férfi küzdelem  /A verseny napjáig betöltött 18.életévtől/

               Felnőtt női küzdelem   /A verseny napjáig betöltött 18. életévtől/

               Ifjúsági fiú küzdelem   /A verseny napjáig betöltött 14.évtől-18.évesig/

               Ifjúsági lány küzdelem /A verseny napjáig betöltött 14.évtől-18.évesig/

                

A nevezések alapján a kategóriákon belül 6-os csoportokat alakítunk ki, ahol körmérkőzések lesznek. A cél az, hogy minden egyes versenyző fejenként 5 db. küzdelmet vívjon a csoportjába véletlenszerűen besorsolt többi öt ellen. /Egy hatos csoport teljes küzdelmi darabszáma: 15/

 

/Megjegyzés: Felnőtteknél felső korhatár nincs! Az említett négy, korcsoportos kategórián kívül semmilyen külön súlycsoporti, vagy övfokozati megkötés nem lesz. A sorsolások alapján kialakított hatos csoportokban tehát kortól, súlytól, illetve fokozattól függetlenül - gyakorlatilag bárki bárkivel összekerülhet./  

 

SZABÁLYRENDSZER:  Az ITF Taekwon-do nemzetközileg elfogadott versenyszabályai szerint, szigorúan „Touch-contact” szabályrendszerben.

 

VERSENYIDŐ:  A hatos csoportok körmérkőzéseiben 1 x 3 perc.

                              A körmérkőzések során hosszabbítás nincs!

 

SÚLYCSOPORT:  Öv-vizsga küzdelmekről lévén szó - mely a Taekwon-do Tanai 5. pontjában említett küzdőszellemről, vagyis az igazi harcművész helytállás bemutatásáról szól -, súlycsoport felosztásokat nem alkalmazunk!      

 

BÍRÁSKODÁS: A Magyar Taekwon-do IV. és V. Danos nemzetközi mesterei.

 

NEVEZÉSI FELTÉTELEK:  A Dan-vizsga versenyen való részvétel minden olyan ITF Taekwon-dos számára kötelező, aki:

 

-         2007-ben I.-II.-III.-IV.Dan-ra minősítő övvizsgát kíván tenni,

-         Elfogadja a Dan-vizsga verseny kiírásban lefektetett feltételeit,

-         Jelenleg 1. Gup, vagy I., II., III.Dan fekete öv fokozattal rendelkezik,

-         A verseny napján legkésőbb reggel 8.00 óráig a verseny helyszínén megjelenik és pontos adatokkal kitöltött, fényképes fekete szövetségi tagigazolványa bemutatása mellett személyesen adja le nevezését,

-         Tagsági igazolványában hat hónapnál nem régebbi, érvényes sportorvosi bejegyzés szerepel!

 

NEVEZÉSI DÍJ – NINCS.  A részvétel minden versenyző számára ingyenes!

    

TOVÁBBI RÉSZLETEK:

 

-         Az említett „nemes célkitűzések” mellett, a Dan vizsga verseny kiemelt célja, hogy a vizsgázók körmérkőzések során, versenyszerű körülmények között bizonyíthassák rátermettségüket az adott mester-fokozat viselésére. Tény, hogy véletlenszerűen sorsolt csoport-küzdelmek során előfordulhatnak komoly kihívást jelentő helyzetek is melyeket a vizsgázóknak meg kell oldaniuk (pl.  könnyűsúlyú a nehézsúlyú ellen, gyengébb fizikumú a jóval erősebbel szemben, alacsonyabb övfokozatú a III.Danos mester ellen, stb.stb.) de hát az övvizsgák pont erről szólnak…

 

-         Az első forduló során a hatos csoportokban (bár minden egyes mérkőzés után hirdetnek győztest) itt még nem feltétlenül a győzelem, hanem sokkal inkább a példamutató harcművész hozzáállás lesz a versenyzők feladata. Aki tisztességgel küzd és helytáll, nem fordul ki, nem hátrál és menekül folyamatosan, nem mutat technikátlan passzívitást és nem vállal fel megalázó vereséget ellenfelétől, az megérdemli, hogy két héttel később: Március 24-25.-én emelt fővel vegyen részt a tényleges technikai vizsgán, melynek sikeres teljesítése után már büszkén viselheti  új mester-fokozatát..

 

KÜZDELEM AZ ABSZOLÚT BAJNOKI CÍMÉRT:

/Kizárólag a felnőtt férfi és női kategóriákban./

 

-         A felnőtt férfi és felnőtt női hatos csoportokból ki fog kerülni egy-egy győztes, aki a csoportjában a legtöbb nyert meccsel rendelkezik. Ezek után következik az u.n. „második forduló”, ami már nem övvizsga-verseny, hanem valódi küzdelem, ahol igazi tét-verseny kezdődik a férfi és női Abszolút Bajnoki címekért!

 

-         A körmérközések befejeztével a felnőtt csoportok győzteseit véletlen sorsolással hozzuk össze, ahol 2 x 2 perces menetekben küzdenek majd egészen a végső döntőig, míg a legjobb elnyeri a „Mesterek Mestere”, vagyis a 2007.-es Jubileumi év Abszolút Magyar Bajnoka címet!

 

-         A „Mesterek Tornáján” a tapasztalatszerzés, illetőleg a színvonal emelése érdekében versenyzőként szívesen látunk minden olyan további felnőtt férfi, vagy felnőtt női I., II., III., Danos fekete öves nevezőt is, akik 2007-ben még nem vizsgáznak, de azért szeretnének részt venni ezen a különleges megmérettetésen.

 

ZÁRADÉK: A vizsga-verseny résztvevői és a csoportgyőztesként továbbjutó Abszolút Bajnoki címekért küzdők tudomásul veszik és elfogadják a verseny szabályait és a versenykiírás valamennyi feltételét – különös tekintettel a nyílt, súlycsoport nélküli küzdelmekre. Kijelentik, hogy semminemű olyan, általuk ismert betegségben, vagy szervi elváltozásban nem szenvednek, ami a verseny fokozott terhelése miatt egészségkárosodással járna. Kijelentik, hogy technikai felkészültségük, megfelelő edzettségi és egészségi állapotuk ismeretében saját felelősségükre vesznek részt a Mesterek Tornáján. Tudomásul veszik továbbá, hogy a küzdelmek feladása, vagy nem vállalása egyúttal Dan-vizsgájuk feladását is jelenti!

 

Minden vizsgázónak eredményes felkészülést, versenyzőinknek sikeres helytállást, a „Mesterek tornája” nézőinek látványos kikapcsolódást kívánunk!

 

Magyar ITF Taekwon-do Szövetség Elnöksége, Budapest.

 

**********************