„HARCOSOK ÉJSZAKÁJA 2006.”

 

PROFI PÉNZDÍJAS FULL-CONTACT VERSENY

 

RENDEZŐ:  Hatvani Taekwon-do klub,

                       Magyar ITF Taekwon-do Szövetség.

 

SZERVEZŐ:  Hatvani Ferenc III.Dan mester.

 

A VERSENY HELYSZÍNE:  Kodály Zoltán Általános Iskola tornacsarnoka,

                                                   Hatvan, Géza Fejedelem u. 2.

 

A VERSENY IDŐPONTJA:  2006 szeptember 9. Szombat

                                                   Kezdés este 19.00 órakor.

 

VERSENY PROGRAM TERVEZET:

                     17.00-18.30 nevezés, mérlegelés, sorsolás és technikai értekezlet.

                     19.00- verseny megnyitása, selejtezők, elődöntők, döntők.

                     22.00- ünnepélyes eredményhirdetés, díjkiosztás, a verseny zárása.

Belépődíj: 1500.-Ft/fő. Kapunyitás 18.00 órakor. A helyfoglalás érkezési sorrendben történik. Minden versenyző egy edzőt plusz egy ringsegédet hozhat magával. Számukra a belépő ingyenes. /A verseny alatt büfé üzemel./

 

A VERSENY CÉLJA:  A Taekwon-do ősi hagyományainak ápolása, a „mindenre elszánt” harcos küzdőszellem ébren tartása. Emlékezés a hadseregből származó gyökereinkre és a kezdetekre, amikor még minden verseny eleve „full-contact” szabályrendszerben folyt. A látványosan technikás küzdelmek hatására a közönség és a Médiák érdeklődésének felkeltése stílusunk rendezvényei iránt. A hazai ITF legkeményebb harcosainak népszerűsítése. Évente egyszer egy teljes erővel engedélyezett bajnokság megrendezése azoknak a versenyzőinknek, akik szeretik, állják és továbbra is igénylik a keményebb küzdő stílust.    

 

NEVEZÉSI FELTÉTELEK:  A „Harcosok éjszakája” full-contact versenyen minden olyan aktív ITF Taekwon-dos jogosult résztvenni, aki:

-         Edzője/Instruktora tudtával, annak engedélyével veszt részt a versenyen.

-         Elfogadja a kiírásban lefektetett feltételeket és a verseny szabályait.

-         Aláírja a kiírás „Záradékában” részletezett versenyzői nyilatkozatot.

-         Nagykorú, tehát a verseny napjáig betöltötte a 18. életévét.

-         Legalább 2. Gup piros öv, vagy magasabb TKD övfokozattal rendelkezik.

-         A verseny napján pontos időben megjelenik a mérlegelésen és nevez.

-         Érvényes fekete TKD Tagsági igazolványában 6 hónapnál nem régebbi, sportorvosi „VERSENYEZHET” bejegyzés szerepel.

 

KATEGÓRIÁK:  Kizárólag felnőtt férfi és felnőtt női kategóriában. A verseny

                               napjáig betöltött 18. életévtől és szigorúan ellenőrzött,

                               6 hónapnál nem régebbi versenyezhet bejegyzés mellett!

 

SÚLYCSOPORTOK:  Férfiaknál 75 kg. alatt és 75 kg. felett.

                               Nőknél súlycsoport nélkül, abszolút kategóriában.       

 

KÜZDŐTÉR:  Hagyományos ökölvívó ringben.

 

MENETEK:  3 x 2 perc, köztük egy perces pihenőkkel.

Döntetlen esetén legfeljebb 1 perces hosszabbítás lehetséges, ezután a bírók már kötelesek győztest hirdetni. Teljes pontegyenlőség esetén a három menet után, hosszabbítás nélkül közvetlenül is győztesnek hirdethető ki a végig kezdeményezőbb, technikásabb, illetve keményebben küzdő versenyző!           

 

ÖLTÖZET:  Minden versenyzőnek kötelező a szabályos fehér Taekwon-do egyen-nadrág az övfokozatának megfelelő, szabályosan megkötött övvel együtt. Férfiak felül félmeztelenül, a nők topban és női mellvédő protektorral küzdenek.

 

VÉDŐFELSZERELÉS:  A versenyzőknek 10 unciás zárt kesztyűben és a lábujjakat, továbbá a sarkat is takaró szabályos TKD lábvédőben kell mérkőzniük. Ezen kívül férfiaknál a szuszpenzor és fogsorvédő viselése is kötelező, nőknél pedig a fogsorvédő és női mellvédő protektor viselése kötelező. (Fejvédő nem engedélyezett.)

 

DÍJAZÁS:  Férfi és női kategóriákban az első három helyezett pénzdíjazásban

                    részesül az előzetes kiírás alapján.

 

BÍRÁSKODÁS:  Egy vezető és három pontozó bíró, más full-contact

                    harcművészeti stílusból meghívott pártatlan / semleges bírókkal.

 

PONTOZÁS:  Nagy erejű ütés testre – fejre (ugró ütés is) – 1 pont.

                         Nagy erejű térddel rúgás testre – 1 pont.

                         Nagy erejű álló rúgások testre – 2 pont.

                         Nagy erejű ugró rúgások testre – 3 pont. 

                         Nagy erejű álló rúgások fejre – 3 pont.

                         Nagy erejű ugró rúgások fejre – 5 pont.

 

/Megjegyzés: sorozat ütéseknél, vagy sorozatos térddel rúgásoknál az adott sorozaton belül legfeljebb egy érvényes pontot ítélhetnek meg a bírók./     

 

VERSENYSZABÁLY:  A főbb pontokban (mint pl. az érvényes, vagy tiltott találati test-felületek) gyakorlatilag megegyezik a hagyományos ITF Taekwon-do szabályrendszerével, kiegészítve azzal, hogy az érvényes találati felületek teljes erővel támadhatók és engedélyezett a KO is! A túlzottan sok kezet használó „boxolók” ellensúlyozására extra pontokkal favorizáljuk a lábtechnikákat, de a lényeg, hogy valóban csak a nagy /megrendítő/ erővel bevitt találatokat értékelik a bírók. Öv alatt támadni továbbra sem lehet semmilyen technikával, így pl. lábra rúgni is tilos! Nem engedélyezett a rugó láb elkapása, megfogása, a támadó ledöntése, továbbá a lábsöprések sem. Engedélyezzük azonban a térddel testre rúgásokat (akár többszörösen belharcban, fogással, vagy távolabbról beugorva is). A küzdelem „non-stop” folyik, a vezető bíró csak szabálytalanságnál, rászámolásnál és leléptetésnél állítja meg a mérkőzést.

 

KIÜTÉS (KO):  Ha a leütött (megrogyott) versenyző nyolc számolásra feláll és jelzi a vezető bírónak, hogy tudja folytatni (és a vezető bíró is úgy látja, hogy nincs szükség orvosi beavatkozásra), akkor mehet tovább a mérkőzés. Ha nem képes a folytatásra, illetve ha a vezető bíró, vagy az általa behívott orvos a versenyző egészségének megóvása érdekében úgy ítéli meg, akár azonnali hatállyal is befejeztethető a mérkőzés és ellenfele automatikusan győztes. Bármit is vállalna azonban a versenyző, nyilvánvaló sérülése, harcképtelensége, egyértelműnek látszó veresége, vagy jelentős tudásbeli hátránya esetén, törülköző bedobásával a versenyző edzője is soron kívül bármikor feladhatja a mérkőzést. Folyamatos menekülésért, kifordulásért és túlzott passzívitásért kétszer figyelmeztetés, majd harmadszorra leléptetés ítélhető. Sportszerűtlen magatartásért, a szabályok durva semmibe vételéért azonnali leléptetés jár!

 

ZÁRADÉK:  A „Harcosok éjszakája” profi pénzdíjas full-contact Taekwon-do verseny résztvevői tudomásul veszik és maradéktalanul elfogadják a verseny szabályait és a versenykiírás valamennyi feltételét - különös tekintettel az akár KO erejű találatokat is engedélyező küzdelmekre. Kijelentik, hogy sportorvosi ellenörzés alatt állnak és semminemű olyan, általuk ismert betegségben, vagy szervi elváltozásban nem szenvednek, ami a verseny-terhelés miatt számukra egészségkárosodással járna. Kijelentik, hogy technikai felkészültségük, megfelelő edzettségi és egészségi állapotuk ismeretében saját felelősségükre vesznek részt a versenyen. Kijelentik továbbá, hogy a versenyen elszenvedett esetleges sérülésük, vagy bárminemű egészségkárosodásuk esetén semmilyen anyagi illetve erkölcsi kártérítési igénnyel nem lépnek föl sem a rendező hatvani klubbal, sem pedig a Magyar ITF Taekwon-do Szövetséggel szemben!

 

A versenyzőknek eredményes felkészülést és színvonalas versenyzést, a nézőknek jó szórakozást és látványos kikapcsolódást kíván:

 

A rendező Hatvani klub és a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség!